Imádod a kávét? Fogd a génekre!

nlc | 2011. Április 15.
Van, akit felpörget. Van, akit hidegen hagy. És vannak, akik függő viszonyban állnak vele. Most már azt is tudjuk, hogy ez utóbbi egyáltalán nem betegség.
Ajánlhatunk esetleg egy finom, pikánsan fűszeres kávét?

Élsz-halsz a kapucsínóért? Vagy az eszpresszó a mindened? Netán a hosszú kávé az, ami nélkül képtelen vagy élni? Ahányan vagyunk, annyiféle kávét szeretünk. Vagy éppen irtózunk tőle. Mondhatnánk, hogy kávéfogyasztási szokásainkat a puszta hóbort alakítja, vagy az éppen aktuális trend, de ez így nem igaz. Amerikai kutatók ugyanis a közelmúltban bebizonyították, hogy a génjeink nagyban befolyásolják a koffein iránti érzéseinket is. Na, még egy dolog, amit számon kérhetünk a szüleinken! A USA Today-ben megjelent hír nyomán egészen pontosan a CYP1A2 és AHR gének felelősek ezért. A kutatást végző dr. Neil Caporaso szerint a géneknek köszönhetően nemcsak azt örököljük a szüleinktől, hogy mennyi koffeinbevitelre van igényünk, hanem azt is, hogy a szervezetünk miként hasznosítja ezt. Szóval, ha ezek után bárki megszólna, amiért mondjuk legalább három kávéra van szükséged ahhoz, hogy beinduljon a napod, ne szabadkozz. Fogd nyugodtan a génekre!

Exit mobile version