Gondűző fogások a hétvégére

nlc | 2011. Június 24.
A meteorológusok ugyan rosszabb időt mondanak, de ez ne vegye el a kedveteket attól, hogy valami klasszat főzzetek. Íme, a legújabb menüsor a Sülvefőve séfjeitől!
Másfajta menüre fáj a fogad? Nem probléma, mutatunk olyat is!

Csakúgy, mint legutóbb, az előételt ezúttal is Rozina szállítja. Hipp-hopp összedobható, mégis észbontó és egzotikus! Az étel becsületes neve az, hogy cocktail time avokádóval és rákkal, és Rozina szerint ha nagyon menők akarunk lenni, zúzott jégből ágyat képezhetünk, és arra helyezve szolgálhatjuk fel. Szerintünk menő!

A főételt Hernyák Tominak köszönhetjük: mentás, kecskesajtos spagetti. Jól hangzik, ugye? A jól nevelt és gasztroérzékeny ízlelőbimbók valószínűleg még könyörögnének is az élményért – de szerencsére erre semmi szükség. S hogy honnan az ihlet? Erről így mesélt a Sülvefőve séfje: „A következő egyszerű recept a napokban jutott eszembe. Elsétálva a fűszerkertem mellett, megcsapott a menta illata. Olyan frissítően hatott rám, hogy abban a pillanatban eldöntöttem, ez a fűszer nem ússza meg, és része lesz az ebédemnek! Gyors eszmefuttatásom végeredményeként kirajzolódott, hogy ez az intenzív illat és íz mivel is párosulna harmonikusan. Választásom a kecskesajtra esett. Nászukat pedig egy spagettitésztán képzeltem el…” Van még kérdés?

Egy igazi menüsor nehezen elképzelhető desszert nélkül. Mi nem is akarjuk elképzelni. Íme, Mautner Zsófi keserűcsokis korongja, ami tökéletesen illeszkedik egy ilyen nyári, ízzuhatagos sorba. S hogy mi a titka ennek a sütinek? Zsófi szerint ez: „Pontosan 11 percig sütöm. Ekkor úgy tűnik, mintha még nem lenne kész, de ez így jó, nem szabad túlsütni, mert akkor száraz lesz.”

Exit mobile version