Gasztro

Itt a tuti hétvégi menü!

Vegyük könnyedén a hétvégét! Hiszen az mégiscsak a kikapcsolódásra van, nem? De bizony! Íme egy könnyed, guszta menüsor a Sülvefőve séfjeitől.
Itt a tuti hétvégi menü!Még több nyári, ízpompás fogás, hm? Mert készültünk ám.

Wossala Rozina édesköményes, bébispenótos salátája a pácnak köszönhetően kellően pikáns és tökéletes felvezetője a menünek. És ami mindemellett a legnagyobb előnye: alig 20 perc alatt megvan! Ugye, hogy egy főnyeremény? De legalábbis az első lépés az ahhoz vezető úton.

Bólyai dobálós túrós
Bólyai dobálós túrós

Elmondása szerint Hernyák Tomihoz nagyon is közel állnak a rizottók. Ma már. De nem volt ez mindig így: jó pár évvel ezelőtt mutatták meg neki, hogy miben más, mint egy rizibizi. A céklás, cukkinis, gombás verziója nagyon rendben van. Krémes, színes és a végén reszelt parmezánnal, friss bazsalikommal még inkább bele lehet vinni a funkyt.

Nincs mese, ez a hétvége Tomié – legalábbis ami a menüt illeti. A desszertet is tőle választottuk, mert nekünk már csak a neve miatt is bejön. Tomi azt mondja, először Mádon, egy borvacsorán találkozott a bólyai dobálós túróssal, ahol az Anyukám Mondta nevű szuper helyen kóstolta meg, és annyira megtetszett neki, hogy a szakácsok végül megosztották vele a receptet. Azóta pedig előszeretettel készíti magának és a vendégeinek is. Lehet meggyel, szilvával, vagy mondjuk vegyesen, de van, hogy barackot is tesz bele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top