Tökös és citromos: három különleges pogácsa

nlc | 2012. Január 07.
Nincs is jobb, mint egy tepsi jó meleg pogácsa egy pohár sörrel, miközben a kedvenc filmünk megy a tévében. Most 3 különleges receptet mutatunk.
Tökös és citromos: három különleges pogácsa

Snidlinges túrós pogácsa

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta (mirelit)
25 dkg túró
1 tojás+ a kenéshez
ízlés szerint friss vagy szárított snidling
só, bors, szezámmag

A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk. A túrót, a tojást és a snidlinget egy tálban simára keverjük. A kinyújtott tésztát megfelezzük, és az egyik felére kis halmokban úgy rakjuk a tölteléket, hogy a másik tésztával beborítva kis pogácsákat tudjunk szaggatni belőle.
A recept folytatásáért kattints!

Tökös kevert tésztás pogácsa

Hozzávalók

30 dkg liszt
20 dkg sütőtök megsütve
10 dkg margarin
1 darab tojás
só, bors
fél tasak sütőpor
egész mák, lenmag és szezámmag a szóráshoz
tojás a pogácsa megkenéséhez

A sütőtököt sütőben megsütjük, majd mikor teljesen kihűlt (a legjobb előző napról megmaradt sült tököt használni), villával összetörjük. A margarint megolvasztjuk, összekeverjük vele a tészta összes hozzávalóját. A sütőtökös masszát is beledolgozzuk

A recept folytatásáért kattints!

Citromos tepertős pogácsa

Hozzávalók

25 dkg liszt
10 dkg libatepertő
5 dkg margarin
1 darab tojás
1 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
só, bors
1 darab citrom,
tojás a pogácsa megkenéséhez

Az élesztőt langyos tejben elkeverjük. A tepertőt egészen apró kockákra vágjuk. Elmorzsoljuk a lisztet a margarinnal, hozzáadjuk a tojást és az élesztős tejet, a citrom lereszelt héját és a tepertőt, sózzuk, borsozzuk, összegyúrjuk a tésztát. A kész tésztát konyharuhával letakarjuk, 1,5 órán át hagyjuk kelni.

Kattints a folytatásért!

Exit mobile version