Snidlinges túrós pogácsa
Hozzávalók
1 csomag leveles tészta (mirelit)
25 dkg túró
1 tojás+ a kenéshez
ízlés szerint friss vagy szárított snidling
só, bors, szezámmag
A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk. A túrót, a tojást és a snidlinget egy tálban simára keverjük. A kinyújtott tésztát megfelezzük, és az egyik felére kis halmokban úgy rakjuk a tölteléket, hogy a másik tésztával beborítva kis pogácsákat tudjunk szaggatni belőle.
A recept folytatásáért kattints!
Tökös kevert tésztás pogácsa
Hozzávalók
30 dkg liszt
20 dkg sütőtök megsütve
10 dkg margarin
1 darab tojás
só, bors
fél tasak sütőpor
egész mák, lenmag és szezámmag a szóráshoz
tojás a pogácsa megkenéséhez
A sütőtököt sütőben megsütjük, majd mikor teljesen kihűlt (a legjobb előző napról megmaradt sült tököt használni), villával összetörjük. A margarint megolvasztjuk, összekeverjük vele a tészta összes hozzávalóját. A sütőtökös masszát is beledolgozzuk
A recept folytatásáért kattints!
Citromos tepertős pogácsa
Hozzávalók
25 dkg liszt
10 dkg libatepertő
5 dkg margarin
1 darab tojás
1 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
só, bors
1 darab citrom,
tojás a pogácsa megkenéséhez
Az élesztőt langyos tejben elkeverjük. A tepertőt egészen apró kockákra vágjuk. Elmorzsoljuk a lisztet a margarinnal, hozzáadjuk a tojást és az élesztős tejet, a citrom lereszelt héját és a tepertőt, sózzuk, borsozzuk, összegyúrjuk a tésztát. A kész tésztát konyharuhával letakarjuk, 1,5 órán át hagyjuk kelni.