Így készül a klasszikus crème brûlee! |
5 részes sorozatunkban a hagyományos brûleektől a merészebb típusokon át több receptet megmutatunk neked, amelyek mindegyike megtalálható a Szuflé magazin legfrissebb számában is. Indulás a cukrászfáklyákért, és kezdődhet a karamellizálás!
Hozzávalók 4 adaghoz:
2,5 dl kókusztej
1 dl tejszín
1 darab vaníliarúd
2 evőkanál kókuszreszelék
4 tojássárgája
2 evőkanál cukor
kb. 1 evőkanál kristálycukor/forma a karamellizáláshoz
Az epervelőhöz:
15-20 dkg eper
méz ízlés szerint
A kókusztejet a tejszínnel, a felhasított, kikapargatott vaníliarúddal, valamint a kókuszreszelékkel forráspontig melegítjük. Ha visszahűlt, kiemeljük belőle a vaníliarudat, és újra felmelegítjük. Ne forrjon! A tojássárgáját a cukorral felhabosítjuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a meleg tejszín-tej keveréket. Kis méretű porcelántálkákba adagoljuk. A formákat egy tepsibe ültetjük, majd forrásban lévő vízzel feltöltjük a tepsit úgy, hogy a formák magasságának ¾-ig érjen a víz. 150 fokos sütőben 40 percig gőzöljük, ezt követően kihűtjük, majd éjszakára hűtőbe tesszük. Tálaláskor mindegyik adag felszínét megszórjuk 1-1 evőkanál cukorral, és karamellizáló pisztollyal rákaramellizáljuk. Az epret megmossuk, a felét leturmixoljuk, ha szükséges, édesítjük. A másik felét nagyobb kockákra vágjuk, és a turmixolt részhez keverjük. A crème brûlee mellé kínáljuk.
Tipp: Ha nincs cukrászfáklyád, a cukrot grillsütőben is ráolvaszthatod a krémre.
Megjelent a legújabb Szuflé! A tartalomból: |
|