A korábbi sikeres crème brûlee- és reggelihét után most hétfőtől péntekig minden nap kaptok egy krumplis receptet, ami kifejezetten régi krumpliból lesz finom, így nem kell a piacara szaladni új krumpliért.
Fetás rakott burgonya
Hozzávalók 4 személyre:
• 1 kg burgonya
• 30 dkg fetasajt
• 4 dl tejszín
• só, bors, szerecsendió
• vaj és zsemlemorzsa a tepsihez
Megtisztítjuk és vékony karikákra szeljük a burgonyát. A tejszínt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a fetát, ízesítjük szerecsendióval, borssal és csak kevés sóval, mert a feta sós. Lassan felmelegítjük, beleforgatjuk a burgonyát, és amikor az is átmelegedett, egy vajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe vagy tortaformába borítjuk. 140 °C fokra előmelegített sütőben másfél óráig sütjük.
A recept a Nők Lapja Konyha jóvoltából jutott el hozzád.