Ínyenc csemege 10 perc alatt tökmagból

nlc | 2012. Október 17.
Sokan már javában faragják a szokásos halloweenre való tököket, a magot viszont a legtöbben kidobják. Nagy hiba.

A tökmag ugyanis omega–3-zsírsavakban gazdag, ami jó hatással van a szív- és érrendszeri panaszok megelőzésére, ráadásul finom is. Akkor meg miért dobnánk ki a faragás után? Három receptet adunk.

Édes-csípős tökmag

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál só
  • 1 db tojásfehérje
  • 1/4 csésze (bio) nádcukor
  • 1 csésze tökmag
  • 1 teáskanál cayenne bors
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő10 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét összekeverjük a cukorral, a sóval és a Cayenne-borssal, majd beleforgatjuk megmosott, megszárított tökmagot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd aranyszínűre pirítjuk. 

Egyenesen Indiából-Tökmag

Hozzávalók:

  • másfél teáskanál só
  • 1 db tojásfehérje
  • 2 teáskanál currypor
  • 1 csésze tökmag
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő10 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Az elkészítés módja tökéletesen ugyanaz, mint az első variációnál. A tojásfehérjébe jönnek a fűszerek, aztán a tökmag, és végül irány a sütő. 

Fekete teával és vajjal

Hozzávalók:

  • fél teáskanál só
  • 3 evőkanál (sótlan, olvasztott) vaj
  • 1 csésze tökmag
  • 1 teáskanál (porrá őrölt) fekete tea
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A vajat összekeverjük a teával, a sóval és a tojásfehérjével, majd beleforgatjuk a friss tökmagot, és a szokott módon, nagyjából 12 perc alatt aranyszínűre sütjük. 

A képek és a receptek forrása: 101cookbooks.com

Exit mobile version