Korábban megmutattuk, hogyan készíthetsz chipsadómentes nassolnivalót otthon, ami lehet, hogy olcsó, de ugyanúgy egészségtelen. Ha jót szeretnénk tenni a szervezetünknek, akkor viszont készíthetünk chipset almából vagy zöldségekből, például répából, zellerből, paszternákból, de most a tökszezon közepén mi a tökchipset próbáltuk ki.
Tökchips fűszeresen Forrás: Huffington Post |
Tökchips
Hozzávalók:
- bő locsoláshoz olívaolaj
- tetszés szerint sütőtök
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintkönnyű
Elkészítés
Az egészséges nassolnivaló alapja, hogy nem serpenyőben sütjük ki bő olajban, hanem sütőben. Miután kiszedtük a tökmagokat, egy szeletelővel essünk neki a sütőtöknek, aztán tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Sózni nem fontos, viszont finoman locsoljuk meg olívaolajjal. A bátrabbak zúzott fokhagymát, koriandert, csilit és borsot is használhatnak. Rakjuk be a 175 fokra előmelegített sütőbe, és süssük nagyjából 25 percig. Akkor kész, ha kiszáradt és szépen megpirult, de még nem égett. Ugyanígy készíthetjük el az almachipset is, csak arra fahéjat szórjunk.