Ezek a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsor-blokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkezik. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.
Kolbászos-szalonnás tészta bevert tojással
Hozzávalók:
- ízesítéshez só
- 20 dkg húsos szalonna
- 6 dkg zöldhagyma
- 20 dkf kolbász
- ízlés szerint, erős paprika
- 3 dl tejszín
- ízesítéshez őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
- pici ecet
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db tojás
- 1 csomag, Gyermelyi 4 tojásos makaróni
Elkészítés
Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A szalonnát csíkokra vágjuk, a kolbászt fél karikára, vagy körcikkekre. Majd felteszünk vizet kevés ecettel forrni. A szalonnát kis lángon kiolvasztjuk, majd rátesszük a kolbászt, és enyhén összepirítjuk. Hozzáadjuk a gorombára vágott zöldhagymát, a reszelt fokhagymát, erős paprikát, és 1 percig összeforgatjuk, pirítjuk. Ráöntjük a tejszínt. Amikor forr, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és levesszük. A tésztát lobogó forró vízbe tesszük, és kevergetve roppanósra főzzük. Az ecetes forró vízbe beleütjük a tojásokat, és 3 percig főzzük. Amikor a sárgája még jó lágy, kivesszük, és áttesszük sós meleg vízbe.
A kifőtt tésztát összeforgatjuk a szalonnás, kolbászos szósszal, teszünk hozzá kevés vizet a tészta főzőlevéből, hogy kellően szaftos legyen. Tányérra tesszük a tésztát, és a tetejére teszünk 1-1 bevert tojást.