Egy brit cukrász, Paul Hurley megalkotta az egészséges fánkot. A Dum Dum fánk névre keresztelt finomság feleannyi zsírt tartalmaz, mint a hagyományos fánkok. Ezt úgy érik el, hogy nem olajban, hanem sütőben sütik ki.
“Nyilvánvalóan adunk hozzá olyan dolgokat, mint a krém, a lekvár vagy a csokoládé, melyek kalóriákat és zsírt tartalmaznak, de még így is alacsonyabb a zsírtartalma, mint egy olyan fánknak, amely percekig forró olajban úszik” – magyarázta a cukrász, aki 1997 óta dolgozik azon, hogy megalkossa a világ legjobb fánkját.
A Dum Dum fánkok készítésekor arra is odafigyelnek, hogy az összetevők a lehető legtermészetesebbek legyenek. Az eperkrémes fánk például eperaroma helyett valódi eperből készült tölteléket tartalmaz.
A Dum Dum fánkokat február 25-től a londoni Box Parkban nyíló üzletben árusítják majd. Ha arra jártok, kóstoljátok meg!