Főzelék újrahasznosítása: zöldséges batyuk

cafeblog/idotetrisz | 2014. Március 03.
Szinte lehetetlen mindig mindenből épp annyit főzni, hogy az pont el is fogyjon. Jó érzés, ha nem kell ételt kidobni, de a maradék zöldségfőzelék sorsa megpecsételődni látszott, amikor úgy alakult, hogy a sikeres premiert követően két egymás utáni napon ebédeltünk otthon – írja blogerünk, aki aztán remekül feltalálta magát.

Répa, borsó, kukorica – semmi fakszni, sima zöldségfőzelék volt újkorában a megmenteni szándékozott maradék, amit első nap egyben sült pulykamellszeletekkel ebédeltünk. Volt még a hűtőben egy bontatlan csomag réteslap, ebből mindig össze lehet dobni valamit, a múltkor remek kis káposztás-húsos rétestorta készült. Most meg kis zöldséges csomagok.

Hozzávalók

•  1 csomag réteslap

• 1 kisebb tál sűrűbb főzelék

• 3-4 evőkanálnyi kókuszolaj

• 1 tojás (a kenéshez)

Az elkészítés módját az Időtetrisz blogon találod.

Exit mobile version