nlc.hu
Gasztro
Főzelék újrahasznosítása: zöldséges batyuk

Főzelék újrahasznosítása: zöldséges batyuk

Szinte lehetetlen mindig mindenből épp annyit főzni, hogy az pont el is fogyjon. Jó érzés, ha nem kell ételt kidobni, de a maradék zöldségfőzelék sorsa megpecsételődni látszott, amikor úgy alakult, hogy a sikeres premiert követően két egymás utáni napon ebédeltünk otthon – írja blogerünk, aki aztán remekül feltalálta magát.

Répa, borsó, kukorica – semmi fakszni, sima zöldségfőzelék volt újkorában a megmenteni szándékozott maradék, amit első nap egyben sült pulykamellszeletekkel ebédeltünk. Volt még a hűtőben egy bontatlan csomag réteslap, ebből mindig össze lehet dobni valamit, a múltkor remek kis káposztás-húsos rétestorta készült. Most meg kis zöldséges csomagok.

Hozzávalók

•  1 csomag réteslap

• 1 kisebb tál sűrűbb főzelék

• 3-4 evőkanálnyi kókuszolaj

• 1 tojás (a kenéshez)

Az elkészítés módját az Időtetrisz blogon találod.

Főzelék újrahasznosítás: zöldséges batyuk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top