Mascarponés pizza sonkával
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg rétesliszt
- 25 dkg finomliszt
- 2 dl meleg víz
- 1-2 ek. olívaolaj
- 2 csipet só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 10 dkg mascarpone
Szósz:
- paradicsompüré
- 1 kk. bazsalikom
- 1 szál friss rozmaring összetörve
- csipetnyi só
- kevés cukor
Feltét:
- 5-6 szelet sonka, lehetőleg pármai
- 1 szűk maréknyi rukola
- 1 darabka füstölt scamorza
- 1 közepes édes hagyma
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatom, majd alaposan összedolgozom a tészta többi hozzávalójával, és egy rövid ideig hagyom kelni. A tésztából lehet egy vastag vagy két vékony korongot csinálni. Aki két pizzára feni a fogát, az duplázza meg a fent leírt feltétet. A paradicsompürénél direkt nem írtam mennyiségeket, ez az a dolog, amelyet bizony kóstolgatni kell, egyéni, és paradicsompürétől is függhet, hogy kinek milyen arányok válnak be. A kinyújtott, sütőpapíros tepsire helyezett, alaposan megkent és enyhén megpakolt pizzákat a kellemesen surrogó 190 fokos sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg szépen meg nem színesedik a tetején a sajt.