Mit főzzek ma ebédre? A pizza örök kedvenc

nlc | 2014. Június 22.
A pizzának, mondhatni, nincs is szezonja. Vagyis mindig szezonja van, csak a feltétet az évszak piaci kínálata erősen befolyásolhatja. A bátrabbak nemcsak egy kis rukolát, hanem "halványra" szelt cukkinit, újkrumplit, paradicsomot is tehetnek rá, és feldobhatják valamilyen friss fűszernövénnyel.

Mascarponés pizza sonkával

Hozzávalók:

Tészta:

Szósz:

Feltét:

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatom, majd alaposan összedolgozom a tészta többi hozzávalójával, és egy rövid ideig hagyom kelni. A tésztából lehet egy vastag vagy két vékony korongot csinálni. Aki két pizzára feni a fogát, az duplázza meg a fent leírt feltétet. A paradicsompürénél direkt nem írtam mennyiségeket, ez az a dolog, amelyet bizony kóstolgatni kell, egyéni, és paradicsompürétől is függhet, hogy kinek milyen arányok válnak be. A kinyújtott, sütőpapíros tepsire helyezett, alaposan megkent és enyhén megpakolt pizzákat a kellemesen surrogó 190 fokos sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg szépen meg nem színesedik a tetején a sajt.

Exit mobile version