Mit főzzek ma vacsira? Sóskát elő!

nlc | 2014. Június 23.
A sóska pont az az étel, amit gyerekkoromban annyira nem szerettem, de felnőttként már alig várom a szezonját mindig. Számtalan módon képes vagyok elkészíteni, de az alábbi recept az egyik kedvenc vacsorámmá vált az idők folyamán.

Sóskagazpacho salsával

 

Hozzávalók:

Salsa:

Elkészítése:

Az uborkát megmossuk, szárvégeit levágjuk. A sóskát megmossuk, szárait lecsipkedjük. A fokhagymát megtisztítjuk és lereszeljük. A vízzel, a citromlével és az olajjal, a kenyérbéllel a zöldségeket lepürésítjük. Ízesítjük sóval, borssal és kevés Cayenne-borssal vagy csilivel. Ha túl sűrűnek találjuk, hígíthatjuk vízzel. Hidegen kínáljuk. A paprikát apró kockákra vágjuk és kicsit marináljuk a sóval, ecettel. Tálaláskor a gazpachóval kínáljuk.

Exit mobile version