Sóskagazpacho salsával
Hozzávalók:
- 1 uborka
- 15 dkg sóska
- 1 fokhagymagerezd
- só, frissen őrölt bors
- 5 dl víz
- 1 citrom leve
- 1-1,5 dl olaj
- 1 szelet pirított kenyér héj nélkül
- kevés Cayenne-bors vagy csili
Salsa:
- 1 piros húsú paprika
- 1 ek almaecet
- pici só
Elkészítése:
Az uborkát megmossuk, szárvégeit levágjuk. A sóskát megmossuk, szárait lecsipkedjük. A fokhagymát megtisztítjuk és lereszeljük. A vízzel, a citromlével és az olajjal, a kenyérbéllel a zöldségeket lepürésítjük. Ízesítjük sóval, borssal és kevés Cayenne-borssal vagy csilivel. Ha túl sűrűnek találjuk, hígíthatjuk vízzel. Hidegen kínáljuk. A paprikát apró kockákra vágjuk és kicsit marináljuk a sóval, ecettel. Tálaláskor a gazpachóval kínáljuk.