Mit főzzek ma ebédre? Padlizsánosat!

nlc | 2014. Július 05.
Olaszos kedvemben vagyok, lehet, hogy már a nyaralás lebeg a szemem előtt. Bár Olaszországig nem jutok el idén sem, de élénken él az emlékeimben milyen finomakat ettem ott. Így nem is lehet más a mai ebéd, mint valami olaszos.

Padlizsános gombóc

Hozzávalók 6 adaghoz:

Paradicsommártás:

Elkészítése:

Sós, forrásban levő vízben 4 percig főzzük a padlizsánt. Alaposan szűrjük le, és hagyjuk hűlni. Préseljük ki belőle a felesleges vizet.

Helyezzük egy tálba a kenyeret és a tejet. A kenyeret pár percig hagyjuk ázni a tejben. A kenyérből, amennyire csak lehet, préseljük ki a tejet.

Helyezzük egy másik tálba a padlizsánt és a darabokra tört kenyeret. Adjuk hozzá a tojást, a sajtot és a sót. Ezután tegyük bele a kenyérmorzsát és a lisztet. (Ha a keverék túl nedves, adjunk hozzá több kenyérmorzsát és lisztet.) Alaposan keverjük össze, amíg minden hozzávaló egyenletesen el nem oszlik. Kézzel formázzunk golflabdaméretű gombócokat. A gombócokat forgassuk meg lisztben.

Egy nagy, nyeles serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat. A hagymát pirítsuk meg, adjuk hozzá a paradicsompürét és sót. Enyhén forraljuk fel, majd állítsuk közepesre a lángot. A gombócokat adjuk a mártáshoz, és körülbelül 15 percig főzzük őket. Tálba helyezzük, és megszórjuk a parmezánnal.

Exit mobile version