nlc.hu
Gasztro
Mit főzzek ma ebédre? Padlizsánosat!

Mit főzzek ma ebédre? Padlizsánosat!

Olaszos kedvemben vagyok, lehet, hogy már a nyaralás lebeg a szemem előtt. Bár Olaszországig nem jutok el idén sem, de élénken él az emlékeimben milyen finomakat ettem ott. Így nem is lehet más a mai ebéd, mint valami olaszos.

Padlizsános gombóc

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • fél csésze + a forgatáshoz liszt
  • ízlés szerint só
  • 1 tojás
  • 1 csésze tej
  • 1 csésze reszelt parmezán
  • 2 szelet (szikkadt) kenyér
  • fél csésze zsemlemorzsa
  • 1 padlizsán
  • 1 csésze reszelt pecorino

Paradicsommártás:

  • ízlés szerint só
  • fél csésze olívaolaj
  • 1 lila hagyma
  • reszelt parmezán, szóráshoz
  • 700 g paradicsompüré

Elkészítése:

Sós, forrásban levő vízben 4 percig főzzük a padlizsánt. Alaposan szűrjük le, és hagyjuk hűlni. Préseljük ki belőle a felesleges vizet.

Helyezzük egy tálba a kenyeret és a tejet. A kenyeret pár percig hagyjuk ázni a tejben. A kenyérből, amennyire csak lehet, préseljük ki a tejet.

Helyezzük egy másik tálba a padlizsánt és a darabokra tört kenyeret. Adjuk hozzá a tojást, a sajtot és a sót. Ezután tegyük bele a kenyérmorzsát és a lisztet. (Ha a keverék túl nedves, adjunk hozzá több kenyérmorzsát és lisztet.) Alaposan keverjük össze, amíg minden hozzávaló egyenletesen el nem oszlik. Kézzel formázzunk golflabdaméretű gombócokat. A gombócokat forgassuk meg lisztben.

Egy nagy, nyeles serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat. A hagymát pirítsuk meg, adjuk hozzá a paradicsompürét és sót. Enyhén forraljuk fel, majd állítsuk közepesre a lángot. A gombócokat adjuk a mártáshoz, és körülbelül 15 percig főzzük őket. Tálba helyezzük, és megszórjuk a parmezánnal.

Mit főzzek ma ebédre? Padlizsánosat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top