Könnyű, gyors zöldséges egytálétel

cafeblog/régiségeknek | 2014. Augusztus 05.
A caponata egy olasz eredetű zöldségétel. Sokféle változata van, és mind nagyon finom. Én általában egy nappal azelőtt készítem el, hogy enni akarjuk, mert jobb, mint frissen. Igaz, hogy némi előkészítő munkát igényel, de megéri a fáradozást. Könnyű, lisztmentes nyári étel.

Hozzávalók 6-8 személyre:

• 1 nagy padlizsán, 2-3 cm-es kockákra vágva
• 2 db cukkini, 1 cm-es kockákra vágva
• 1 nagy lila hagyma, félcentis kockákra vágva
• 6 db fokhagyma gerezd, szétnyomva
• 1 piros és egy sárga paprika, 1 cm-es kockákra vágva
• extra szűz olívaolaj
• só, ízlés szerint
• egy csipet piros paprika
• 1 dl víz
• 4 evőkanál paradicsompüré
• 2 evőkanál cukor
• 4 evőkanál vörösborecet
• 1 marék mazsola
• 5 dkg kapribogyó
• 1 dl fenyőmag, pirítva, helyettesíthető dióval is
• 1 csokor menta apróra vágva

Hogyan készítsd el? Tudd meg a Régiségeknek blogról!

Exit mobile version