Mit főzzek ma vacsira? Hideg levest!

nlc | 2014. Augusztus 13.
Egy klassz hideg leves a legjobb választás a negyvenfokos meleg utolsó napjára, ez ugyanúgy lehet laktató és nem utolsósorban finom is.

Hideg burgonyakrémleves, avokádóval

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A vajat egy 2-3 literes lábosban, közepes lángon összeolvasztom az olajjal.

2. Rászórom a hagymát, finoman sózom és 4-5 perc alatt puhára fonnyasztom. Egy-egy kanál vízzel meglocsolom, hogy gyorsabban puhuljon.

3. Hozzákeverem a krumplit, felöntöm a vízzel, beledobom a babérlevelet, sózom és fedő alatt 14-15 perc alatt teljesen puhára főzöm.

4. Botmixerrel pürésítem. Hozzáöntöm a tejszínt, egyszer összeforralom. Szerecsendióval, sóval, borssal, lime levével ízesítem.

5. Az avokádót felkockázom, pár csepp lime levével és olívaolajjal összekeverem. Adhatok hozzá finomra aprított petrezselyemmel vagy koriandert is. A levest hidegre hűtöm és az avokádóval tálalom. 2-3 adag lesz belőle.

Exit mobile version