Mit főzzek ma ebédre? Szilvás szűzérmét!

nlc | 2014. Augusztus 16.
A szilvaszezonnak annyira örülünk, hogy mindenféle formában szeretnénk az asztalra varázsolni. Nemcsak magában enni, hanem desszertekben és főételekben is viszontlátni. Ezért igazi különlegességet találtunk ki szombati ebédre.

Mandulás szűzérme, fahéjas szilvával

Hozzávalók:

Elkészítése:

A húst lehártyázzuk, egészben hagyjuk, és besózzuk. Kevés olívaolajon, csipesszel forgatva süssük a húst körbe-körbe. Közben egy másik serpenyőben, szárazon megpirítjuk a mandulát. Tányérra kiszedjük, majd ugyanebben a serpenyőben, a vajon megpirítjuk a cikkekre vágott szilvát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk fahéjjal. A húst vastagon felszeleteljük, megszórjuk a mandulával és sült szilvával körítve tálaljuk.

Exit mobile version