Itt a csodatévő Kollath-reggeli!

Kun Gabi | 2014. Szeptember 25.
A hozzám hasonlóan tudatosan étkezők mindig keresik az új lehetőségeket, amikkel egyszerűen tehetnek az egészségükért. A nyers reggelik legjobbika jelenleg a Kollath-reggeli, aminek segítségével teljes értékű ennivalóval indíthatjuk a napot.

Abban nincs vita, hogy reggelire márpedig szükség van, de Kollath Werner német orvos és táplálkozástudós összeállított egy olyan nyers reggelit, amivel testileg-lelkileg feltöltődünk ebédig. Bár ez nem mai találmány, az utóbbi időben rettentően felkapták, és nem alaptalanul. Az elkészítés nem több, mint tíz perc, amit azért bárki ki tud szorítani a napjából. A nyers reggelivel pedig koncentrálóképességünk javulását és szervezetünk tisztulását érhetjük el, úgyhogy az a tíz perc bőven meg is éri.

Jótékony hatások

A Kollath-reggeli receptje

Mivel nyers ételről van szó, értelemszerűen felejtsük el a pelyhek leforrázását, csak hideg vízbe áztassuk be még előző este pehelykeverékünket. Az éjszakai erjedés közben ugyanis a tápérték szempontjából létfontosságú átalakulás megy végbe a beáztatott ételben. A pelyhek mellett egy másik edényben áztassuk be az aszalt gyümölcsöt is, reggel ezt a kettőt kell összekeverni, ez a reggeli alapja. Ehhez vágunk hozzá egy almát, banánt, bármi más nagy kedvenc gyümölcsöt frissen, teszünk bele még két evőkanál mákot, kis mézet, diót vagy egyéb magvat, egy-két evőkanál facsart citromlevet, és már kész is vagyunk. Ráadásul még finom is, teszteltük, tényleg öröm megenni, ebédig pedig eszünkbe sem jut enni.

Exit mobile version