Mit főzzek ma vacsira? Tökös salátát!

nlc | 2014. Október 10.
Egy ötperces recept, ami csak elsőre tűnik furcsának, másodszorra már repetázni akarsz majd belőle.

Pikáns sütőtöksaláta feta sajttal, chilis tökmaggal

Hozzávalók 2 főre:

  • pár csipet só
  • 20 dkg (reszelve) sütőtök
  • 2 evőkanál (hántolt) tökmag
  • 1 késhegynyi chilipehely
  • 8 dkg feta
  • fél teáskanál méz
  • 1 doboz bébispenót
  • fél db citrom leve
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 2 teáskanál tökmagolaj
Kategóriavacsora
Elkészítési idő25 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A reszelt tököt egy keverőtálban összekeverjük a mézzel, az olajjal, a citromlével. Finoman sózzuk, borsozzuk, 8-10 percig állni hagyjuk.

Közben egy száraz serpenyőt felhevítünk, fél tk olajt csepegtetünk bele, rászórjuk a tökmagot, a chilit, pici sót és folyamatos rázogatás mellett megpirítjuk. 2-3 perc alatt elkészül. Ne hagyjuk a forró serpenyőben, mert megég.

Tálaláskor a megmosott és lecsepegtetett paraj- vagy salátaleveleket összeforgatjuk a tökmagolajjal, tányérra halmozzuk. Rászórjuk a marinált tököt, sajtot, tökmagot. Frissen őrölt borssal és chilipehellyel ízesítjük.

Pirítóssal önálló salátaként vagy bármilyen sült hús mellé köretként is megállja a helyét. 

Exit mobile version