nlc.hu
Gasztro
Mit főzzek ma vacsira? Tökös salátát!

Mit főzzek ma vacsira? Tökös salátát!

Egy ötperces recept, ami csak elsőre tűnik furcsának, másodszorra már repetázni akarsz majd belőle.

Pikáns sütőtöksaláta feta sajttal, chilis tökmaggal

Hozzávalók 2 főre:

  • pár csipet só
  • 20 dkg (reszelve) sütőtök
  • 2 evőkanál (hántolt) tökmag
  • 1 késhegynyi chilipehely
  • 8 dkg feta
  • fél teáskanál méz
  • 1 doboz bébispenót
  • fél db citrom leve
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 2 teáskanál tökmagolaj
Kategóriavacsora
Elkészítési idő25 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A reszelt tököt egy keverőtálban összekeverjük a mézzel, az olajjal, a citromlével. Finoman sózzuk, borsozzuk, 8-10 percig állni hagyjuk.

Közben egy száraz serpenyőt felhevítünk, fél tk olajt csepegtetünk bele, rászórjuk a tökmagot, a chilit, pici sót és folyamatos rázogatás mellett megpirítjuk. 2-3 perc alatt elkészül. Ne hagyjuk a forró serpenyőben, mert megég.

Tálaláskor a megmosott és lecsepegtetett paraj- vagy salátaleveleket összeforgatjuk a tökmagolajjal, tányérra halmozzuk. Rászórjuk a marinált tököt, sajtot, tökmagot. Frissen őrölt borssal és chilipehellyel ízesítjük.

Pirítóssal önálló salátaként vagy bármilyen sült hús mellé köretként is megállja a helyét. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top