Mit főzzek ma vacsira? Káposztás sertésragulevest!

nlc | 2014. Október 17.
Szeretem az őszben, hogy lehet jó meleg leveseket enni a hűvös estéken. Ha pedig húsos is az a leves, akkor még jól is lakom tőle. Az sem baj, ha dupla adagot főzünk, másnapra még finomabb lesz.

Káposztás sertésraguleves tejföllel

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítése:

A sertéslapockát 2×2 cm-es kockákra, a póréhagymát finomra vágjuk. A hagymát a mangalicazsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tárkonyt és a babérlevelet, majd az egészet lehúzzuk a tűzhelyről, megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és felengedjük a fehérborral. Elforraljuk a bort, beletesszük a kockázott húst, addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik, majd hozzáadjuk a tisztított, egészben hagyott sárgarépát és a félbevágott zellert. Felengedjük vízzel, sóval ízesítjük, és lassan, fedő alatt főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak, kivesszük őket, feldaraboljuk, félretesszük. A leveshez adjuk az átmosott savanyú káposztát, és készre főzzük. Amikor a leves kész van, visszarakjuk a zöldségeket, tálalás előtt pedig belekeverjük a tejfölt. Friss tárkonnyal vagy kaporral ízesíthetjük.

Exit mobile version