Mit főzzek ma vacsira? Fehérboros nyúlcombot

nlc | 2014. Október 24.
Még ma is pihenőnap van, csak semmi munka, vigyázzunk, hogy kellemesen töltsük az időnket! Ezért is vesszük be magunkat a konyhába egy kis nyúlcombbal, hogy csodát alkossunk vacsorára.

Fehérboros-zöldséges nyúlcomb

Hozzávalók:

Elkészítése:

A (szoba-hőmérsékletű) nyúlcombot alaposan leitatjuk konyhai papírtörlővel, mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk. Magas falú serpenyőben felolvasztjuk a kacsazsírt, majd a nyúlcombot mindkét oldalán kissé megpirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. Ugyanazon a zsiradékon üvegesre pirítjuk a finomra aprított salottát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát és zellert. Néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Erős lángon felforraljuk, felöntjük a fehérborral, és hagyjuk, hogy az teljesen elpárologjon.

Ekkor az edénybe öntjük a leszűrt húslevest, hozzáadjuk a babérlevelet és a kakukkfüvet. Beletesszük a nyúlcombokat, végül fedő alatt, kb. 1-1,5 óráig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. A mellette főtt zöldségeket akár turmixolhatjuk is, így vadasszerű mártást kapunk. Vagy maradhatnak a zöldségek rusztikus formában is. Tálalhatjuk körettel, pl. újburgonyával, de egy darab bagettel is csodálatos.

Exit mobile version