nlc.hu
Gasztro
Mit főzzek ma vacsira? Fehérboros nyúlcombot

Mit főzzek ma vacsira? Fehérboros nyúlcombot

Még ma is pihenőnap van, csak semmi munka, vigyázzunk, hogy kellemesen töltsük az időnket! Ezért is vesszük be magunkat a konyhába egy kis nyúlcombbal, hogy csodát alkossunk vacsorára.

Fehérboros-zöldséges nyúlcomb

Hozzávalók:

  • ízlés szerint só, bors
  • 2 db nyúlcomb
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 2 salotta hagyma apróra vágva
  • 2 fokhagyma apróra vágva
  • 3 nagy sárgarépa felkockázva
  • fél zellergumó felkockázva
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 6 dl leszűrt húsleves
  • 2 babérlevél
  • 2 ág friss kakukkfű

Elkészítése:

A (szoba-hőmérsékletű) nyúlcombot alaposan leitatjuk konyhai papírtörlővel, mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk. Magas falú serpenyőben felolvasztjuk a kacsazsírt, majd a nyúlcombot mindkét oldalán kissé megpirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. Ugyanazon a zsiradékon üvegesre pirítjuk a finomra aprított salottát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát és zellert. Néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Erős lángon felforraljuk, felöntjük a fehérborral, és hagyjuk, hogy az teljesen elpárologjon.

Ekkor az edénybe öntjük a leszűrt húslevest, hozzáadjuk a babérlevelet és a kakukkfüvet. Beletesszük a nyúlcombokat, végül fedő alatt, kb. 1-1,5 óráig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. A mellette főtt zöldségeket akár turmixolhatjuk is, így vadasszerű mártást kapunk. Vagy maradhatnak a zöldségek rusztikus formában is. Tálalhatjuk körettel, pl. újburgonyával, de egy darab bagettel is csodálatos.

Mit főzzek ma vacsira? Fehérboros nyúlcombot

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top