Mit főzzek ma vacsira? Cukkinis-burgonyás rakottast

nlc | 2014. November 06.
Egyszerű összerakni és túlmutat a hagyományos rakott krumplin. Így kell elérni, hogy egy jól megszokott étel is kellemes meglepetést okozzon.

Cukkinis-burgonyás rakottas sonkával és sajttal

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A megmosott cukkinit és a megpucolt, megmosott burgonyát vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és félbevágjuk. Az egyik felét apróra vágjuk és összekeverjük a tejszínnel, majd a keveréket sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A sajtot lereszeljük, egy tortaformát pedig kikenünk vajjal, és megkenjük a fokhagymagerezd másik felével. A cukkinit, a burgonyát és a sajt felét addig rétegezzük a formába, míg a hozzávalók el nem fogynak, majd ráöntjük a fokhagymás-tejszínes keveréket. Megszórjuk a maradék sajt felével, sózzuk, borsozzuk, majd 40-50 percre 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük. A sütés vége előtt kb. 8-10 perccel rászórjuk a csíkokra vágott sonkát, illetve a maradék sajtot, hogy kissé megpiruljon.

Exit mobile version