Mit főzzek ma ebédre? Tonhalas spagettit pirított zöldségekkel

nlc | 2014. December 07.
Ez a 30 perces recept sem köt minket egész délelőttre a konyhába, és Szatmári Feri receptjeiben eddig sosem kellett csalódnunk.

Tonhalas spagetti pirított zöldségekkel

Hozzávalók 2 főre:

  • ízlés szerint só
  • 8-10 szem olívabogyó
  • 120 g tonhalkonzerv
  • 20 dkg spagettitészta
  • 3 szál újhagyma
  • 1 gerezd citrom leve
  • 1 dl víz
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dl paradicsomlé

Pirított zöldségek:

  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zeller
  • 3-4 rózsa brokkoli
Kategóriavacsora
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A tészta főzéséhez tegyünk fel vizet és a rajta lévő utasítások szerint főzzük meg.

 

Közben egy vastag falú serpenyőt hevítsünk tűzforróra. Csepegtessünk rá pár csepp olajat, majd 4-5 perc alatt pirítsuk meg rajta a zöldségeket. A brokkolit csak a legvégén adjuk hozzá. Közben finoman sózzuk.

 

Tegyük egy tányérra a kész zöldséget, majd ugyanebben a serpenyőben 2 ek olajon 1 perc alatt fonnyasszuk meg a felkarikázott újhagymát. Ha vöröshagymát használunk, pár perccel tovább tart. Öntsük rá a paradicsomlevet és a vizet, borítsuk rá a tonhalat és alaposan keverjük el. Fűszerezzük a petrezselyem kétharmadával, sóval és frissen őrölt borssal. Adjuk hozzá a citromlevet és az olívabogyót. Forraljuk össze, húzzuk le a tűzről.

 

A megfőtt tésztát szűrjük le ( 3-4 kanálnyit tartsunk meg), és keverjük össze a paradicsomos alappal. A főzőlevet adjuk hozzá.

 

A pirított zöldségekkel frissen tálaljuk a maradék petrezselyemzölddel megszórva.

Exit mobile version