Tonhalas spagetti pirított zöldségekkel
Hozzávalók 2 főre:
- ízlés szerint só
- 8-10 szem olívabogyó
- 120 g tonhalkonzerv
- 20 dkg spagettitészta
- 3 szál újhagyma
- 1 gerezd citrom leve
- 1 dl víz
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 evőkanál olaj
- 2 dl paradicsomlé
Pirított zöldségek:
- 20 dkg sárgarépa
- 15 dkg zeller
- 3-4 rózsa brokkoli
Elkészítés
A tészta főzéséhez tegyünk fel vizet és a rajta lévő utasítások szerint főzzük meg.
Közben egy vastag falú serpenyőt hevítsünk tűzforróra. Csepegtessünk rá pár csepp olajat, majd 4-5 perc alatt pirítsuk meg rajta a zöldségeket. A brokkolit csak a legvégén adjuk hozzá. Közben finoman sózzuk.
Tegyük egy tányérra a kész zöldséget, majd ugyanebben a serpenyőben 2 ek olajon 1 perc alatt fonnyasszuk meg a felkarikázott újhagymát. Ha vöröshagymát használunk, pár perccel tovább tart. Öntsük rá a paradicsomlevet és a vizet, borítsuk rá a tonhalat és alaposan keverjük el. Fűszerezzük a petrezselyem kétharmadával, sóval és frissen őrölt borssal. Adjuk hozzá a citromlevet és az olívabogyót. Forraljuk össze, húzzuk le a tűzről.
A megfőtt tésztát szűrjük le ( 3-4 kanálnyit tartsunk meg), és keverjük össze a paradicsomos alappal. A főzőlevet adjuk hozzá.
A pirított zöldségekkel frissen tálaljuk a maradék petrezselyemzölddel megszórva.