Mit főzzek ma vacsira? Sonkás rakott karfiolt

nlc | 2014. December 17.
Az egyszerűbb néha jobb alapon ma készítsünk egy nem túl bonyolult, könnyű vacsorát, az egész család örömére.

Sonkás rakott karfiol

Hozzávalók:

Elkészítése:

A megtisztított, alaposan megmosott karfiolt rózsáira szedjük, a sonkát finomra vágjuk, vagy ledaráljuk. Enyhén sós vízben a karfiolt puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben a rizst két deciliter hideg vízben lassú tűzön megfőzzük, kihűtjük, és a sonkával összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk, és a fele mennyiségű karfiolt elterítjük benne, majd rátesszük a rizses tölteléket. A tojásokat felverjük, a tejföllel simára keverjük, enyhén sózzuk, és a töltelékre öntjük, majd befedjük a maradék karfiollal, és reszelt sajttal megszórjuk. Közepesen meleg sütőben pirosra sütjük.

Exit mobile version