nlc.hu
Gasztro
Mit főzzek ma vacsira? Sonkás rakott karfiolt

Mit főzzek ma vacsira? Sonkás rakott karfiolt

Az egyszerűbb néha jobb alapon ma készítsünk egy nem túl bonyolult, könnyű vacsorát, az egész család örömére.

Sonkás rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 600 g karfiolrózsa
  • 200 g főtt füstölt sonka
  • 100 g rizs
  • 4 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 60 g vaj
  • 100 g trappista sajt
  • 50 g zsemlemorzsa
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

A megtisztított, alaposan megmosott karfiolt rózsáira szedjük, a sonkát finomra vágjuk, vagy ledaráljuk. Enyhén sós vízben a karfiolt puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben a rizst két deciliter hideg vízben lassú tűzön megfőzzük, kihűtjük, és a sonkával összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk, és a fele mennyiségű karfiolt elterítjük benne, majd rátesszük a rizses tölteléket. A tojásokat felverjük, a tejföllel simára keverjük, enyhén sózzuk, és a töltelékre öntjük, majd befedjük a maradék karfiollal, és reszelt sajttal megszórjuk. Közepesen meleg sütőben pirosra sütjük.

Mit főzzek ma vacsira? Sonkás rakott karfiolt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top