Mit főzzek ma? Túrógombócot spenóttal

nlc | 2015. Január 02.
Eddig csupán édesen ettük, pedig ha sósan készítjük, akkor miért is ne gyúrhatnánk össze a túrót camembert sajttal, és locsolhatnánk meg az egészet spenótos szósszal?

Túrógombóc spenóttal

Hozzávalók:

Elkészítése:

A túrót és a sajtot áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgájákat, búzadarát, sózzuk, borsozzuk, kevés fűszerpaprikát teszünk bele, majd lazán hozzákeverjük a tojások felvert habját, és a hűtőszekrénybe tesszük kb. 20 percre. Amíg a túrót pihentetjük, elkészítjük a spenótot. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A spenót vastag szárát eltávolítjuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Az olvasztott margarinon a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a spenótleveleket, fűszerezzük borssal, szerecsendióval, sózzuk, és puhára pároljuk. A túróból gombócokat formálunk, és enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. A főzőléből kivéve lecsepegtetjük. Tálaláskor a tányér aljára tesszük a párolt spenótot, ráhelyezzük a gombócokat, tetejét megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.

Exit mobile version