Túrógombóc spenóttal
Hozzávalók:
- 500 g túró
- 200 g camembert sajt
- 2 tojás
- 150 g búzadara
- só, őrölt bors
- 1 kg spenót
- 100 g vöröshagyma
- 30 g margarin
- 1 csomó petrezselyemzöld
- só, őrölt bors, fűszerpaprika, őrölt szerecsendió
Elkészítése:
A túrót és a sajtot áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgájákat, búzadarát, sózzuk, borsozzuk, kevés fűszerpaprikát teszünk bele, majd lazán hozzákeverjük a tojások felvert habját, és a hűtőszekrénybe tesszük kb. 20 percre. Amíg a túrót pihentetjük, elkészítjük a spenótot. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A spenót vastag szárát eltávolítjuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Az olvasztott margarinon a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a spenótleveleket, fűszerezzük borssal, szerecsendióval, sózzuk, és puhára pároljuk. A túróból gombócokat formálunk, és enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. A főzőléből kivéve lecsepegtetjük. Tálaláskor a tányér aljára tesszük a párolt spenótot, ráhelyezzük a gombócokat, tetejét megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.