Gyors vacsora: húsos, rántott palacsinta

nlc | 2015. Február 16.
A hétvégéről maradt pörkölttel nem is történhet jobb dolog, mint hogy palacsintába töltjük és kirántjuk. Nem azt mondom, hogy egészséges vacsora lesz, de az biztos, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaljuk utána.

Húsos, rántott palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 dl tejföl
  • bors
  • 8 db sós palacsinta
  • 300 g sertéspörkölt, vagy bármilyen sült hús

A bundázáshoz:

  • 50 g liszt
  • 2 db tojás
  • a sütéshez 3 dl étolaj
  • 200 g zsemlemorzsa
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A húsfélét nagyon apróra összevágjuk vagy ledaráljuk, a tejfellel és a fűszerekkel összekeverjük. A palacsintákat megtöltjük úgy, hogy középre kis halmokat rakunk, eligazítjuk, és téglalap alakúra hajtogatjuk. Először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába megforgatva bundázzuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, idénysalátát adhatunk mellé.

Még több gyors vacsora:

Hogyan készül a palacsinta alaptészta?

Exit mobile version