Gyors ebéd: csirkés burgonya ázsiai módra

nlc | 2015. Február 21.
Ázsiai vizekre evezünk a mai gyors ebédünkkel, ami tényleg villámgyorsan elkészül: csupán 45 perc kell hozzá, és már teríthetjük is az asztalt.

Csirkés burgonya ázsiai módra

Hozzávalók 4 személyre:

A burgonyát és a répát meghámozzuk, aztán feldaraboljuk. A gombákat félbevágjuk, az újhagymát kisebb darabokra szeljük. A húst felkockázzuk, a káposztát csíkokra szeljük. 1 ek. szezámolajat felhevítünk, és 3-4 perc alatt megpirítjuk benne a csirkemellfilét. Sózzuk, borsozzuk. A húst kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék olajat. Újra felhevítjük, és kb.5 percig pirítjuk benne a burgonyát és a répát. Beletesszük a gombát, és a káposztát, majd még kb. 5 percig magas hőfokon sütjük. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a csirkemellet és az újhagymát, majd az ázsiai mártást. Végül a levessel felöntve még 5 percig főzzük. Ha elkészült, petrezselyemmel díszítjük.

Még több gyors ebéd:

Exit mobile version