Csirkés burgonya ázsiai módra
Hozzávalók 4 személyre:
- 75 dkg burgonya
- 25 dkg sárgarépa
- 20 dkg csiperkegomba
- 2 szál újhagyma
- 40 dkg csirkemellfilé
- 50 dkg káposzta
- 2 ek. szezámolaj
- 4 ek. édes-savanyú ázsiai mártás
- 1 ¼ dl zöldséges húsleves (kockából)
- só
- bors
- díszítéshez friss petrezselyemzöld
A burgonyát és a répát meghámozzuk, aztán feldaraboljuk. A gombákat félbevágjuk, az újhagymát kisebb darabokra szeljük. A húst felkockázzuk, a káposztát csíkokra szeljük. 1 ek. szezámolajat felhevítünk, és 3-4 perc alatt megpirítjuk benne a csirkemellfilét. Sózzuk, borsozzuk. A húst kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék olajat. Újra felhevítjük, és kb.5 percig pirítjuk benne a burgonyát és a répát. Beletesszük a gombát, és a káposztát, majd még kb. 5 percig magas hőfokon sütjük. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a csirkemellet és az újhagymát, majd az ázsiai mártást. Végül a levessel felöntve még 5 percig főzzük. Ha elkészült, petrezselyemmel díszítjük.
Még több gyors ebéd:
- Márványsajtos rakottas
- Tejfölös-gombás rostélyos
- Pusztapörkölt
- Tudj meg többet az ázsiai konyháról
- Így készül a Kung Pao tofu