Húsvéti recept: tojáshéjban sült sütemény

nlc | 2015. Február 21.
Igazi cukisággal lepheted meg családodat és a locsolókat húsvétkor, ha kipróbálod ezt a tojáshéjban sült sütit. Egyszerű piskóta- vagy brownie-tésztával is megtöltheted a tojáshéjakat.

Amire szükséged lesz a húsvéti recept elkészítéséhez:

Elkészítés:

A tojások tetejét óvatosan szúrd ki, majd a tű hegyével bővítsd a lukakat akkorára, hogy könnyen ki tudd rázni belőle a fehérjét és a sárgáját. Tégy félre belőlük annyit, amennyi a süti receptjéhez kell.

Öblítsd ki a tojáshéjak belsejét háromszor-négyszer, ameddig tiszta víz nem jön belőlük. Ezután tölts meg egy tálat vízzel, tedd bele az evőkanálnyi sót, és merítsd bele az üres tojásokat. Hagyd a víz alatt őket 20 percig, majd tiszta vízzel öblítsd ki mindet még egyszer. Tölts mindegyikbe egy kis olajat, és rázd össze, hogy mindenhova jusson belőle a tojások belsejében.

A muffinsütő lyukait béleld ki alufóliával úgy, hogy a húsvéti tojások ne boruljanak fel. Töltsd meg őket a sütitésztával kb. 3/4-ig (piskóta, brownie, vagy bármilyen bögrés süti receptjével kipróbálhatod), és mehet is a sütőbe. Persze előfordulhat, hogy a lukon kifolyik a tészta, de ezt könnyen levághatod, vagy letörölheted. A sütési időt a recept szerint tartsd be, arra azonban figyelj, hogy a sütiket csak akkor próbáld meghámozni, ha legalább egy órán keresztül hűltek. 

Szerintünk ez a legcukibb sütemény, amit húsvétra elkészíthetsz! Tálalhatod húsvét reggelén, (lekvárba mártogatva mennyei), de a locsolókat is megkínálhatod velük. Igaz, hogy a tojáshéjak előkészítése beletelik egy kis időbe, de megéri a fáradozást!

Még több recept húsvétra:

 Last minute édességek, falatkák húsvétra:

Húsvéti recept: tojáshéjban sült sütemény

Igazi cukisággal lepheted meg családodat és a locsolókat húsvétkor, ha kipróbálod ezt a tojáshéjban sült sütit. Egyszerű piskóta- vagy brownie-tésztával is megtöltheted a tojáshéjakat.

Exit mobile version