Tejben sült tarjaszelet
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéstarja
- 3 dl tej
- egy kk. kakukkfű
- egy csokor petrezselyem
- fél citrom leve
- margarin, só, bors
A hússzeleteket klopfold ki, és fűszerezd sóval, borssal. Két evőkanál margarinon süsd át a húst, szórd meg kakukkfűvel, egy kevés (kb. egy evőkanálnyi) citromlével, és öntsd alá a tejet. Fedő alatt, közepes lángon párold puhára. Kb. 35 perc után vedd le a fedőt, és főzd tovább addig, amíg a leve besűrűsödik. Ha elkészült, szórd meg egy kevés petrezselyemmel. Párolt rizs vagy petrezselymes burgonya illik hozzá a legjobban.
Még több gyors ebéd:
- Részeges csirke
- Zöldségtorta
- Kolbászos zöldségleves
- Tudj meg többet a disznóhúsról
- A legjobb dolog, ami hússal történhet