Gasztro

Mit főzzek ma? Kolbászos zöldséglevest

Egy lélekmelengető, gazdag, laktató levest szánunk ma vacsorára. Minden kerülhet bele, ami szem-szájnak ingere.

Kolbászos zöldségleves fűszeresen

Hozzávalók:

  • 300 g füstölt csípős kolbász
  • 200 g paradicsom
  • 200 g zöldborsókonzerv
  • 30 g vaj
  • 1 l húsleves vagy leveskockából készített leves
  • 100 g csemegekukorica-konzerv
  • 50 g vöröshagyma
  • só, őrölt bors, csípős fűszerkeverék

Elkészítése:

A kolbászt meleg víz alá tartjuk, mert így a bőre könnyen eltávolítható, ezután vékony szeletekre daraboljuk. A vöröshagymát tisztítás után finomra vágjuk. A paradicsomot pár másodpercre forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk és felkockázzuk. A konzervzöldségeket leszűrjük, levüket meghagyjuk és a húsleveshez vagy a kockából készített léhez adjuk. Megfelelő nagyságú lábasban a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk, beletesszük a szeletelt kolbászt és 10-15 percig együtt pirítjuk. Beletesszük a lecsurgatott zöldségeket, elkeverjük, majd a húslevessel felengedjük – ha szükséges sózzuk –, és fűszerezzük borssal, fűszerkeverékkel, az egészet összeforraljuk.

Mit főzzek ma vacsira? Kolbászos zöldséglevest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top