nlc.hu
Sztárok

Videóklip a Demjén Ferenc slágereire épülő romantikus vígjátékhoz

Premier az nlc-n: íme az első videóklip a Demjén-slágerekkel kísért romantikus vígjátékhoz

Már javában zajlik a Hogyan tudnék élni nélküled? című film forgatása, amely kapcsán egy teljesen új hangszerelésben hallhatjuk Demjén Ferenc dalait. Az nlc-n debütál az El kell, hogy engedj című dal legújabb videóklipje Marics Peti, Ember Márk és Brasch Bence főszereplésével, de megnéztük a forgatást, belestünk a kulisszák mögé és beszélgettünk a szereplőkkel is.

Reggel 8 óra van, amikor egy Balaton-parti hotel bejáratához érkeztünk, amely a 90-es évek hangulatát idézi meg. Ugyan még korán van, ennek ellenére nagy a sürgés-forgás, gurulnak a sminkes bőröndök, zajlik a megfelelő ruhák kiválasztása és a kamerák beállítása. A nagy készülődés apropója pedig nem más, mint egy klipforgatás, amely kapcsán egy teljesen új köntösben, azaz új hangszerelésben hallhatjuk majd Demjén Ferenc egyik slágerét.   

„Hogyan tudnék élni nélküled?”

Elkezdődtek a Hogyan tudnék élni nélküled? című film forgatásának előkészületei, amely Demjén Ferenc dalaira épül. Ez nem egy életrajzi film, hanem úgynevezett jukebox musical lesz, amely az alkotók reményei szerint akár a Mamma Mia, vagy a Made in Hungaria nyomdokaiba is léphet majd. A film két főszereplője Törőcsik Franciska és Ember Márk lesz, de mellette Brasch Bence és Marics Peti alakítását is láthatjuk.

Az El kell hogy engedj forgatása

Az El kell hogy engedj forgatása

A filmben a Hogyan tudnék élni nélküled? című szerzemény is felcsendül, de számos más Demjén-slágert is hallhatunk majd. Ilyen például a Darabokra törted a szívem, a Jégszív, a Szabadság vándorai, vagy az El kell, hogy engedj. Az utóbbi dal videóklipjének forgatásán jártunk, ahol nemcsak betekintést nyerhettünk a kulisszatitkokba, de beszélgettünk szereplőkkel is a klippremier, illetve a film kapcsán.

A Demjén-dalok mindegyik generációra nagy hatással vannak

Az alkotók már régóta szerettek volna csinálni egy olyan zenés filmet, ami zsánerében hasonlít a Mamma Miához. Ennek alapját olyan előadó dalai adják, amik összekötnek egy fikciós történetet. Első körben végigvették azokat a hazai előadókat, akik nemcsak emblematikusak, hanem dalaik akár több generáción keresztül átívelnek. Így jutottak el Demjén Ferenchez, hiszen ő az a magyar előadó, aki olyan műveket hozott létre, amelyek minden korosztályt megérintenek.

Kirády Attila, a film producere már nagyon sok televíziós sorozatot, illetve showműsort készített korábban, azonban a filmezés területe még számára is újdonságnak számít. Ezért olyan embereket válogatott maga köré, akik a saját szakterületükön professzionálisak, és rengeteg tapasztalattal rendelkeznek. Ilyen például Goda Kriszta és Kormos Anett forgatókönyvírók. Mivel főként egy fiatalokról szóló filmről van szó, Kirády Attila igyekezett olyan színészeket keresni, akik nemcsak tehetségesek, de el is tudják énekelni ezeket a slágereket. A film napjainkban zajló cselekményeinek forgatása már tavaly decemberben lezajlott, éppen ezért most a második szál, a ’90-es években játszódó történet felvétele folyik.

Íme a videóklip: 

A színészek számára is hatalmas mérföldkövet jelenthet ez az alakítás

Egy korábbi interjú során Ember Márk, a film egyik főszereplője elmondta, hogy a magyar zenés filmek közül a Made in Hungáriával kapcsolatban volt a legerősebb élménye, éppen ezért, boldog, hogy most hasonló vállalkozás részese lehet. Egyúttal hangsúlyozta, törekedniük kell arra, hogy ez ne egyfajta „görcsként” nyilvánuljon meg bennük, hanem sokkal inkább inspirációként.

Már a forgatáson is észlelhető volt a színészek közötti összhang és jó hangulat, ami vélhetően a filmvásznon is igencsak szórakoztató lesz. A rengeteg nevetés közepette azonban érezhető volt az is, hogy mekkora alázattal és tisztelettel nyúlnak a saját szerepükhöz, hiszen mégis egy hatalmas életmű kerül majd a középpontba.

Ez egy nagyon szerencsés együttállás, hiszen csak olyan kollégákkal dolgozhatsz együtt, akiket tényleg szívből szeretsz

– mesélte Ember Márk az nlc-nek, majd azt is elárulta, hogy három évvel ezelőtt vált nyilvánvalóvá számára, hogy ő lesz az, aki eljátszhatja majd az egyik főszerepet. Hozzátette azt is, nagyjából azóta készül erre az alakításra, mivel ez a film a szokásosnál jóval több felkészülést igényel. Nagyon nehéz felvenni a dalokat, megtanulni a koreográfiákat, és elpróbálni ezeket a jeleneteket.

Ember Márk

Ember Márk

„Természetesen nagyon örültem, mert szeretem a zenét és a filmezést, és ha ez a kettő találkozik, akkor az egy nagyon jó kombó. Másrészt utána azonnal be is sz*rtam, mivel ez azért nagy felelősség. Vannak kevésbé jó élményeink zenés filmekről, és ezért szerintem fontos, hogy ezt a műfajt a megfelelő polcra tudjuk helyezni. Ehhez az kell, hogy mi nagyon jól dolgozzunk és mindent beleadjunk, hogy ez jól sikerüljön.”

Márkkal Brasch Bence is egyetértett, aki azt mondja, hogy nagyon örült a felkérésnek, mivel korábban ő sem dolgozott ilyen nagyszabású zenés filmben.

„Amikor olvastam a forgatókönyvet, azt gondoltam, hogy végre egy olyan könyv, ami ízléses, vicces, és nem akar többről szólni, mint ami. Ráadásul nagyon jó dalok vannak benne, úgyhogy én már nagyon várom” – mondta.

Hogyan tudnék élni nélküled?

A Nemzeti Filmintézet 700 millió forintos támogatásával készülő zenés filmben Demjén Ferenc legnépszerűbb slágereit hallhatjuk majd. A musical forgatókönyvét Kormos Anett és Goda Krisztina írta, a film rendezője Orosz Dénes. Az örökzöld slágerekkel és látványos táncjelenetekkel tűzdelt film két fiatal mindent elsöprő szerelmének története. A két idősíkon játszódó történet szerint a zenei karrierjében és magánéletében is megrekedt harmincas főhősnő egy ismeretlen férfi által írt levélköteget talál elhunyt nagyapja házában. A levelekből egy szerelmi történet rajzolódik ki még 1989-ből, amikor a főhős édesanyja barátnőivel a Balatonnál nyaral, és közös életét tervezi az apja által számára kijelölt vőlegényével. Mindeközben a lányok megismerkednek egy rockzenekar tagjaival és mindent elsöpör a szerelem.

Marics Peti lesz a szerethető rosszfiú

A Valmar énekesét elsősorban zenei karrierjéről ismeri az ország, és bár számos tévéműsorban szerepelt, illetve néhány sorozatban is kipróbálta magát – köztük a Holnap tali!-ban és a Mintaapákban –, ez lesz az első komolyabb filmes szereplése. Marics Peti az nlc-nek elmondta, hogy még neki is új ez a terep, azonban egy régóta dédelgetett álma fog valóra válni.

„Nem tudom, hogy egyébként ennek a csávónak van-e vezetékneve, de Gábor leszek, aki a filmbeli fiúegyüttes egyik tagja, és dobolni fog. Ő lesz a brigádban a szerethető rosszfiú, aki néha nyers, néha odaszól keményebben, de azért a végén kiderül, hogy van szíve” – meséli Peti, aki nevetve azt is hozzátette, hogy valószínűleg éppen ezért őt választották a szerepre.

„Régebben ez csak egy álomnak tűnt, hiszen az volt bennem, hogy amúgy mire fel lenne ilyen lehetőségem? Egy nagyon nagy köszönömöt lehet mondani a zenének, mivel megnyitotta előttem a kapukat, és most kipróbálhatom magamat egy nagyobb filmes szerepben is. Úgyhogy ez piszkosul vagány.”

Marics Peti

Marics Peti

Az énekest arról is kérdeztük, hogy nincs-e benne félelem, vagy adott esetben teljesítményszorongás, hiszen mégiscsak ez lesz az első nagy filmes alakítása.

„Én eleve nem vagyok izgulós alkat, ráadásul kisebb produkciókban már kipróbáltam magam, persze ez egy tök nagy szintlépés azokhoz képest. Szerencsére a stábbal nagyon jó kapcsolatot ápolok, ami ad egy otthonos hangulatot. Biztos, hogy lenne olyan szituáció, amikor engem is azért zavarba lehet hozni, meg lehet lepni, de ezt most nehezen tudom elképzelni.”

Peti azt mondja, hogy már régóta ott motoszkált a fejében a gondolat, hogy szívesen szerepelne egy nagyszabású magyar filmben.

„A Made in Hungáriát nem olyan régen néztem meg, és leesett az állam, hogy mekkora királyság, és miért nem láttam eddig. Azon gondolkoztam, hogy szívesen benne lennék egy ilyenben, és mit ad isten, ez a film valamilyen szinten hasonló vállalkozás.”     

Peti mellett a többiek is tudnak azonosulni a karakterükkel

Ember Márk a filmben egy zenészt alakít, aki ambíciózus, elhivatott, majd találkozik egy lánnyal, aki nagyon nagy hatással van rá mind a magánéletben, mind pedig a zenében.

„A zene szeretete jelen van az én életemben is, és ez az önmagát kereső figurában könnyen magamra ismerek” – fejtette ki Márk, akivel Brasch Bence is egyetértett. Szerinte mindegyik karakterben lehet találni személyes érintettséget.

Beleviszem a saját csalódásaimat, elengedéseimet, vagy vágyakozásomat

– mondja, majd a saját karakteréről is mesélt, aki együtt van egy lánnyal, azonban ő később beleszeret az Ember Márk által alakított férfiba.

„Azért örülök neki, mert  ez egy igazán férfi szerep. Egy olyan elengedésről szól, ami szerintem nagyon ritka és férfias. Ritka, hogy valaki annyira szereti a másikat, hogy képes elengedni, mert tudja, hogy sose fog rá úgy nézni.”

Marics Peti

Marics Peti

Nemcsak fizikailag, de mentálisan is kimerítőek lehetnek a forgatások

Ahhoz, hogy valaki jó alakítást tudjon nyújtani, teljesen át kell adnia magát egy-egy történetnek, ami nem mindig egyszerű. Azt is mondják, hogy valaki akkor csinálja jól, ha minden egyes történetbe egy kicsit „belehal”, azonban ez lelkileg is megviselheti az embert. A rengeteg próba és előadás mellett egy filmforgatás nemcsak fizikai, hanem komoly mentális jelenlétet is igényel.

„Azért speciális ez a helyzet – főleg itthon –, mert itt a legtöbb ember, aki forgat, színházban is játszik minden este. Egyik napról a másikra, vagy délutánról estére teljesen át kell állni. Ehhez valahogy alkalmazkodik az ember idegrendszere. Én azt tanultam még az egyetemen, hogy akkor lesz jó minden, és akkor érdemes csinálni valamit, ha kicsit belehalsz aznap” – emelte ki Brasch Bence, aki abban reménykedik, hogy ez a történet majd a forgatáson is felszakít benne valamit.

„Van olyan, amikor onnan tudom, hogy jól sikerült egy előadás, hogy órákig rosszul vagyok, mivel vannak olyan dolgok, amik felkavarnak. Sokszor olyan érzelmeket kell feltúrni, amiket amúgy nem tenne meg az ember, mert nem akarja, de a munka ezt megkívánja.”

Brasch Bence

Brasch Bence

Márk osztotta Bence gondolatait, és azt mondja, hogy részben azért is választotta ezt a hivatást, hogy ez megtörténjen. Hozzátette, azok az esték sokkal nehezebbek, amikor úgy érzi, hogy nem tudta odatenni magát.

Ha azt érzem, hogy mindent kiadtam magamból, akkor az fárasztó tud lenni, de mégis felvillanyozó, mert sikerült elvégeznem a feladatot. Sokkal nehezebb az, amikor azt érzem, hogy még maradt bennem valami.

A munka eredményét látva külső szemlélőként sokszor bele sem gondolunk, hogy mennyi odaadás, szervezés és lemondás jár egy-egy ilyen forgatás mögött. Miután vége lett a reggel óta tartó forgatásnak, Bence és Márk már rohant is a színházba, hiszen este már egy újabb előadás várt rájuk. De persze a Valmar énekesének sem lesz egyszerű dolga. A klipforgatások mellett májustól kezdetét veszi a film második forgatási szakasza, ezzel együtt pedig a koncertek szezonja is beköszönt majd.

„Ez az egyik legnehezebb dolog ebben az egészben. Össze kell szervezni minden teendőt, mert nyilván a forgatások mellett reklámokat is csinálunk, kreatívkodunk, fellépünk és zenét is készítünk. Úgyhogy az utóbbi években nekem is fel kellett nőnöm annyira, hogy már naptárt vezetek.”

A színészek kedvenc Demjén-slágere az „El kell, hogy engedj”

Szinte mindenkinek van egy meghatározó élménye Demjén Ferenc dalaival, éppen ezért a videóklip kapcsán arról kérdeztük a szereplőket, hogy melyik a személyes kedvencük és miért.

„Nagyon érdekes, mert mindig az, amivel éppen nagyon erősen dolgozunk. Talán nem spoiler, ha elmondom, hogy a Jégszív című dal benne van a filmben, és azzal már foglalkoztunk. Akkor teljesen beleszerettem ebbe a dalba. Most, amikor beszélgetünk, az El kell, hogy engedj! című dalt dolgozzuk fel. Emiatt azt érzem, hogy ez a világ legjobb dala. Kicsit feladatunk is halálosan beleszeretni abba a munkába, amiben éppen vagyunk” – összegezte Márk.

Kirády Marcell, Ember Márk, Marics Peti, Brasch Bence és Medveczky Balázs a forgatáson

Kirády Marcell, Ember Márk, Marics Peti, Brasch Bence és Medveczky Balázs a forgatáson

Marics Peti a kérdésre szintén az El kell, hogy engedj című dalt említette. Annyit elárult, hogy az ő karaktere szempontjából ez a sláger egy központi eseményhez fog kapcsolódni. Az énekes mindemellett a személyes kötődéséről is mesélt egy kicsit.

Szerintem konkrétan az összes kapcsolatomra rá lehet húzni, hogy el kell, hogy engedjem, mert túl hülye vagyok. Ez konkrétan a story of my life. Nem mindig ez volt a probléma, de azért sajnos volt, hogy előfordult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top