Marinált fetasajt
Hozzávalók:
- 20 dkg feta sajt
- 2-3 friss rozmaringág
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint szárított erős paprika
- színes bors
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl napraforgóolaj
Elkészítés:
Vágjuk a fetasajtot 2×2 cm kockákra, majd készítsük el a marinádot: keverjük össze a kétféle olajat, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, a rozmaringleveleket, morzsoljuk hozzá az erős paprikát, és adjuk hozzá a borsot. A sajtkockákat tegyük egy tálba, öntsük rá a fűszeres olajat. Tegyük egy napra a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp: Ha az olaj elfedi a sajtot, hetekig tárolhatjuk a hűtőszekrényben.
- Amarántos túrókrém
- Póréhagyma-krémleves pirított gombával
- Olasz rizssaláta
- Tudj meg többet a feta sajtról
- Csirke feta sajtos szósszal