Gyors ebéd: borjúmáj burgonyagaluskával

nlc | 2015. Március 15.
Igazi férfias, laktató fogás, amivel a családfő is maximálisan jóllakik majd. A legfinomabb bőségesen fűszerezett tepsiben sült krumplival, mindenképp megéri a ráfordított időt és energiát.

Borjúmáj burgonyagaluskával

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A májat megtisztítjuk a hártyától, és kb. 20 dekás szeleteket vágunk belőle. Borsozzuk, bekenjük olajjal, majd 80-90 C-os sütőbe tesszük kb. 20 percre, közben meg is fordíthatjuk. Forró serpenyőben zsiradékon megpirítjuk mindkét oldalát, hagyjuk 2-3 percet pihenni a serpenyőben, utána szeleteljük fel.

Köretként nagyon finom mellé a dödölle, mi a pirított burgonyagaluskák mellé halmoztuk a vékony karikára vágott, enyhén karamellizált hagymát, de persze az is nagyon finom, ha hagymás zsiradékkal szaggatjuk ki a krumplis-lisztes masszát, majd sütőben megpirítjuk a galuskákat. Adhatunk hozzá még burgonyapürét vagy fűszeres sült burgonyát is.

Még több gyors ebéd: 

Exit mobile version