Halrudacskák
Hozzávalók:
- 12 dkg liszt
- 1 teáskanál (lehet fűszersó is) só
- 2 db tojás
- 1 evőkanál petrezselyem
- fél teáskanál citrom reszelt héja
- 12 dkg kukoricadara
- 4 db tőkehalfilé
- halakhoz való fűszerkeverék
Először vágjuk kis csíkokra a halfilét, nagyjából háromdekás darabokra, majd öblítsük le, és papírtörlővel szárítsuk meg. Keverjük össze a lisztet a sóval, és vegyük külön az egynegyedét, ez lesz a panír első fázisa, a többi részét pedig keverjük össze a kukoricadarával, a fűszerkeverékkel, és adjuk hozzá a citromhéjat és a petrezselymet. Egy harmadik panírozótálba üssük bele a tojásokat. Kezdjük el panírozni a halakat, először a sós lisztbe, aztán a tojásba, és harmadjára a kukoricadarás lisztbe mártsuk be őket, és a végén finoman nyomogassuk rájuk a panírt.
Ebben az állapotban le is fagyaszthatjuk a halakat, mert frissen kisütve a legfinomabbak. Ha több adagot készítünk, akkor legközelebb könnyen összeüthetünk egy-egy gyors vacsorát. Tároljuk az adagokat zárható műanyag tasakban, így három hónapig eláll, és csak sütés előtt olvasszuk ki őket. Ha szeretnénk, sütőben is elkészíthetjük olajozott sütőpapíron, csak fordítsuk át őket a kis olajban, hogy mindkét felükre jusson, és süssük őket 10-15 percig 200 fokon.
- Fish & chips
- Amarántos túrókrém
- Márványsajtos rakottas
- Tudj meg többet a halrudacskákról
- Halrudacska szendvics