Fasírt retektzatzikivel és pitával
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg darált sertéshús
- só, bors
- 1 tk. fűszerpaprika
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- olaj
A retektzatzikihez:
- 1 kg retek
- 2 dl sűrű joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- néhány szál kapor
- pita a tálaláshoz
Elkészítés:
A darált húst keverőtálba helyezzük, hozzáadjuk a tojást, a sót, borsot, fűszerpaprikát. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon lepirítjuk, majd azt is hozzáadjuk a darált húshoz. Jól összekeverjük, végül a vágott petrezselymet is hozzáadjuk. Pogácsákat formázunk, és serpenyőben kevés olajon kisütjük.
A retket megmossuk, lereszeljük, besózva kicsit állni hagyjuk. Amikor a levét kiengedte, kicsavarjuk, és keverőtálba helyezzük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a joghurtot. Jól összekeverjük, szükség esetén sózzuk, beletesszük a finomra vágott kaprot. A fasírtot a tzatzikivel és pitával tálaljuk.
- Rozmaringos-mozzarellás ciabatta
- Tortillatekercs
- Marinált feta sajt
- Tudj meg többet a pita eredetéről
- Libanoni fasírt