A nyár slágere: narancssorbet

nlc | 2015. Július 15.
Frissítő, gyümölcsös, nagy melegben kellemesen hűsít. Készítsd el te is a nyár slágerét, a narancssorbetet.

A narancssorbet a legkiválóbb nyári hűsítők egyike. Ez a recept amellett, hogy egyszerű, fantasztikusan finom is. Készítsd el velünk a nyár slágerét, a narancssorbetet.

A narancssorbet hozzávalói 6 személyre

A narancssorbet elkészítése

Készíts szirupot, melyhez a vizet és a cukrot tedd fel főni. Gyakori kevergetés mellett addig főzd, amíg a cukor teljesen feloldódik a vízben. Vedd le az edényt a tűzről, és öntsd hozzá a narancslevet, a reszelt narancshéjat és a likőrt.

Takard le a narancssorbetet alufóliával vagy fedővel, hagyd állni legalább egy órát. Keverd össze jó alaposan, majd tedd a mélyhűtőbe, és fagyaszd legalább két órán át. Ha van fagylaltkészítőgéped, annak utasítása szerint fagyaszd a narancssorbetet.

NLCafé tipp: még különlegessé teheted a narancssorbetet, ha fagyasztás előtt apróra vágott bazsalikomlevelet keversz hozzá.

További fagyicikkek az NLCafén:

Fotó: Pinterest

Exit mobile version