Hogyan kell hideg uborkalevest készíteni?

nlc | 2015. Július 16.
Íme a frissítő, nyári uborkaleves receptje, ami negyed óra alatt az asztalra kerül.

Ez a joghurtos uborkaleves olyan finom és olyan jólesik nyáron a nagy melegben, hogy nagyobb adagokban főételként is megállja a helyét. Remekül illik hozzá a gyömbérrel pirított garnéla is, ha valamit még ennénk hozzá, de az uborkaleves pitával is nagyon finom.

A hideg uborkaleves hozzávalói:

Elkészítés:

Az uborkákat hámozzuk meg és daraboljuk össze. Mossuk meg a fűszernövényeket is, szárítsuk le és aprítsuk fel őket. A leves minden összetevőjét – kivéve egy evőkanálnyi keveréket az aprított fűszerekből – tegyük a turmixgépbe és pürésítsük. Ízesítsük sóval, borssal. 5 percre tegyük a fagyasztóba. Ha kellően lehűlt, fogyaszthatjuk is.

Grillezett csirke uborkasalátával:

További cikkeink:

 

Exit mobile version