Így készíthetsz mennyei paleo bourbonvanília-fagyit

nlc | 2015. Július 16.
Imádod a fagylaltot, de laktózérzékenységed miatt nem ehetsz? Esetleg diétázol, ezért kell lemondanod az édességről? Megoldás számodra is létezik: például ez a mennyei bourbonvanília-fagyi paleo módra.

Ez a paleo Bourbon-vaníliás fagylalt szinte bármilyen diétába könnyedén beilleszthető. Tej-, cukor- és lisztmentes, egészséges, ráadásul elképesztően finom. Próbáld ki te is a receptet.

Paleo Bourbon-vaníliás fagyi hozzávalói

A paleo bourbonvanília-fagyi elkészítése

A tojássárgákat botmixerrel vagy robotgéppel közepes sebességen keverd habosra a cukorral. Tűzálló edénybe öntsd a kókusztejet, és lassú tűzön kezdd el melegíteni. Kapard a kókusztejbe a vanília belsejét, vagy öntsd hozzá a vaníliaaromát, majd állandó kevergetés mellett a cukros tojássárgákat is.

A bourbonvanília-fagylaltot forralásig melegítsd, amint felrottyant, vedd le a tűzről. Kevergesd még néhány percig. Nagyon fontos, hogy ne maradjon csomós.

Miután szobahőmérsékletre hűlt a paleo bourbonvanília-fagyi, tedd legalább 2 órára a mélyhűtőbe.

Fagylaltos tálkákban gyümölccsel, kókusztejszínnel kínálhatod.

További paleo ételek, fagyik az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version