Gasztro

Vanília fagylalt házilag











Hozzávalók:


• 15 dkg cukor
•  2 tojás
•  0,5 dl tej
•  3 csomag vaníliás cukor
•  vanília rúd
• 5 dl tejszínhab


Elkészítés:

Egy lábosban keverj össze 15 dkg cukrot, 2 felvert tojást, 0,5 dl tejet, 3 csomag vaníliás cukrot, fél rúd kikapart vanília belsőt és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett melegítsd fel. Ekkor öntsd át egy műanyag edénybe és amikor kihűlt, tedd be a mélyhűtőbe.
Verd fel a tejszínhabot, majd a félig megfagyott krémet is (akkor jó, amikor a krém széle kezd már megfagyni, de még a közepe nem kemény). Majd óvatosan habkanál segítségével forgasd össze a krémet a tejszínhabbal és tedd vissza a fagyasztóba.
Dúsíthatod kókuszreszelék és apró csokoládédarabkák hozzáadásával is.
Házi fagyink kiváló kiegészítője lehet egy hűsítő délutáni jegeskávénak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top