Gyors vacsora: Nyári kuszkusz

Piazza Gabriella / Tavola in Piazza | 2015. Július 17.
Elég a nehéz és pepecselős ételekből! Ilyen forró napokon könnyű, gyors vacsorákra vágyunk, hogy ne kelljen órákat töltenünk a konyhában. Ez a kuszkusz pont jó lesz!

Nyári kuszkusz

Gyors vacsora: Nyári kuszkusz

Hozzávalók 4 személyre:

• 1 bögre kuszkusz,
• 2 bögre sós, forró víz
• frissen őrölt fekete bors
• 1/2 citrom frissen facsart leve és lereszelt héja
• 1 kis fej lila hagyma
• egy nagy csokor petrezselyemzöld
• néhány menta- és korianderlevél
• 2 db paradicsom
• 2 db uborka
• 1 db félérett nektarin
• 1 db kápia paprika
• 200 g cukkini
• 1 gerezd fokhagyma
• só, extra szűz olívaolaj

 

A kuszkuszt egy tálba helyezzük, felöntjük a sós, forró vízzel, majd letakarva 10 percig állni hagyjuk. A paprika csumáját és a nektarin magját eltávolítjuk. A fokhagymát egy kés pengéjével kissé szétnyomjuk. A lila hagymát megpucoljuk. A zöldségeket és a gyümölcsöket apró kockára vágjuk, a zöld fűszereket finomra aprítjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, beledobjuk a fokhagymát, és néhány másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a cukkini- és paprikakockákat, megsózzuk, megborsozzuk, és nagy lángon kb. 3-4 perc alatt megpirítjuk.
A kuszkuszt egy villa segítségével fellazítjuk, majd hozzáadjuk a nyers és pirított zöldségeket, a nektarint, a citrom frissen facsart levét, lereszelt héját, valamint a zöld fűszereket is. Ezután meglocsoljuk néhány csepp friss olívaolajjal, végül az egészet alaposan összeforgatjuk, és lehetőleg azonnal tálaljuk. (Az én adagom kapott egy kevés pirított diót is. Jól állt neki.)

Még több gyors vacsorarecept:

Exit mobile version