Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Fűszervajas krumplit!

Péntek este nem az az egyetlen álmunk, hogy sokat álljunk a konyhában, inkább az egyszerű, de nagyszerű recepteket részesítjük előnyben. A házi fűszervajtól még ínyenc vacsora is kerekedik a héjában sült krumpliból.

Héjában sült fűszeres krumpli

Hozzávalók:

  • 1 marék (más kemény sajt is megfelelő) parmezán
  • fejenként 2 db burgonya
  • 7-8 dkg fűszervaj
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A fűszervajhoz: vaj, fokhagyma, só, bors, petrezselyem ízlés szerint adagolva és összekeverve.

A krumplit egy nagyon éles késsel bevagdossuk, de úgy, hogy ne vágjuk el egészen, majd a mélyedésekbe kenjünk fűszervajat! Nem kell finomkodni, de azért számítsunk rá, hogy a törni fog a krumpli. Ha megvagyunk, akkor csomagoljuk alufóliába, és 180 fokos sütőben süssük 20-25 percig! Ha már 80 százalékban készen van, akkor vegyük ki a fóliából, szórjuk meg sajttal, és süssük 200 fokon még 5-10 percig, ameddig teljesen meg nem puhul, és nem lesz ropogós a teteje. Forrón, tejföllel tálaljuk.

A fűszervajhoz itt találhatsz még ötleteket!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top